Μουσείο Μπενάκη: Διοργανώνει δημοπρασία έργων τέχνης για την ενίσχυση και επιβίωσή του

Η Διεύθυνση Πόρων και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθελοντών για τη Βιωσιμότητα του Μουσείου Μπενάκη διοργανώνει ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Η δημοπρασία θα ανοίξει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ημέρα που υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν το καθιερωμένο ετήσιο Gala, και θα διαρκέσει μια εβδομάδα, μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Τα έργα της δημοπρασίας διέθεσαν αφιλοκερδώς καλλιτέχνες που έχουν εκθέσει στο Μουσείο ή συνεργάζονται με το Πωλητήριο, καθώς και φίλοι και υποστηρικτές του Μουσείου.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί online και θα περιλαμβάνει πάνω από 240 έργα από 138 καλλιτέχνες, σε τιμές που ξεκινούν από 50 ευρώ.

Ο κατάλογος με όλα τα έργα είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Μουσείου benaki.org από τις 26 Νοεμβρίου και σε όλη τη διάρκεια της δημοπρασίας. Η πλατφόρμα της δημοπρασίας θα ενεργοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. και θα δέχεται προσφορές έως τη λήξη της δημοπρασίας, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ..

Το lockdown από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο και πάλι τώρα, αλλά και η αναστολή των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων τους, επέφεραν σε όλα τα μουσεία βαρύτατο οικονομικό πλήγμα, όπως συνέβη και με όλον τον τομέα του πολιτισμού. Τα μουσεία δυσκολεύονται πλέον να επιβιώσουν και σε κάποιες περιπτώσεις απειλείται η ίδια τους η ύπαρξη.

Το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο παραμένει σε λειτουργία διαδικτυακά καταγράφει και αυτό πολύ σοβαρή απώλεια εσόδων. Από τα 180 άτομα που εργάζονται στις διάφορες εγκαταστάσεις του, το 60% έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα