

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε συνομιλίες με τους υπουργούς Άμυνας της Τουρκίας, της Συρίας και του Ιράν την Τρίτη, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που παρακολουθούνται στενά στη Μόσχα με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού.
Σε ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε μετά τη συνάντηση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι και οι τέσσερις χώρες επαναβεβαίωσαν την επιθυμία τους να διατηρήσουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και την ανάγκη να εντείνουν τις προσπάθειες για την ταχεία επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους».
Από την πλευρά της Άγκυρα έκανε λόγο για «εποικοδομητικές συνομιλίες» προσθέτοντας ότι οι υπουργοί και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχαν στη συνάντηση συζήτησαν για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Συρία.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.