Μονάδες τεθωρακισμένων του Ιράν κινούνται προς τις κουρδικές περιφέρειες

Αυτή τη στιγμή, μονάδες τεθωρακισμένων και ειδικές δυνάμεις του στρατού ξηράς των Φρουρών της Επανάστασης αναχωρούν για τα δυτικά και βορειοδυτικά σύνορα της χώρας», δήλωσε ο στρατηγός Μοχαμάντ Πακπούρ, τον οποίο επικαλείται το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Την Τρίτη, ο στρατηγός Πακπούρ είχε «συμβουλεύσει» τους κατοίκους που βρίσκονται κοντά «στις ζώνες που γειτονεύουν με τις βάσεις τρομοκρατικών οργανώσεων, να απομακρυνθούν για να μην τραυματισθούν στη διάρκεια των επιχειρήσεων των Φρουρών», του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης στοχοθέτησαν δύο φορές από την Κυριακή με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροπλάνα καμικάζι τις βάσεις ένοπλων οργανώσεων της ιρανικής κουρδικής αντιπολίτευσης που είναι εγκατεστημένες εδώ και δεκαετίες στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Η Τεχεράνη καταγγέλλει επιθέσεις στο έδαφός της που πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, από οργανώσεις που διεισδύουν από το Ιράκ.

Όμως οι αρχές κατηγορούν κυρίως αυτές τις οργανώσεις ότι ενθαρρύνουν τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν το Ιράν μετά το θάνατο, στις 16 Σεπτεμβρίου, της κουρδικής καταγωγής νεαρής Ιρανής Μαχσά Αμινί.

Χθες η Τεχεράνη δικαιολόγησε σε επιστολή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί στο Ιρακινό Κουρδιστάν υποστηρίζοντας πως δεν είχε «άλλη επιλογή» για να προστατευθεί από τις «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα