

«Μνημόνιο Τουριστικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας υπέγραψε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον ομόλογό της Κλέιτον Μπαρτόλο σε ειδική τελετή στη Βαλέτα, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του 7ου «Μεσογειακού Φόρουμ Τουρισμού» (Mediterranean Tourism Forum)
Οι δύο αρμόδιοι υπουργοί είχαν οριστικοποιήσει τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας των δύο χωρών κατά την διάρκεια της χθεσινής Υπουργικής Συνόδου που έγινε στα πλαίσιο της διοργάνωσης του «Μεσογειακού Φόρουμ Τουρισμού» που φιλοξένησε φέτος η Μάλτα.
Επίσης, οι δύο υπουργοί είχαν συναντηθεί πρόσφατα στην Αθήνα και είχαν συμφωνήσει στην σύναψη στρατηγικής συμφωνίας στον τομέα του τουρισμού, η οποία επισημοποιήθηκε με την υπογραφή του «Μνημονίου Τουριστικής Συνεργασίας».
Για την επίτευξη των στόχων του «Μνημονίου Κατανόησης» («Memorandum of Understanding») συμφωνήθηκε ένα κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
α) Θεσμική συνεργασία
β) Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας
γ) Ενημέρωση για τουριστικές επενδύσεις
δ) Τουριστική προβολή
ε) Επαγγελματική τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση
στ) Συνεργασία στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών που σχετίζονται με τον τουρισμό.
Ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο γαστρονομικός και o οινοτουρισμός, ο γαμήλιος τουρισμός, καθώς και ο τουρισμός που προκαλείται από ταινίες είναι οι κύριοι τομείς ειδικού ενδιαφέροντος που μπορούν να αξιοποιηθούν για συνέργειες και αμοιβαία μάθηση.
Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, οι δύο χώρες ως «συμβαλλόμενα μέρη» στο «Μνημόνιο Τουριστικής Συνεργασίας» στον τουριστικό τομέα «αναγνωρίζουν τη σημασία του τουρισμού για την ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών και για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων».
Σχετικά Νέα
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.