Μητσοτάκης από Κρήτη: Πλαίσιο κρατικής αρωγής τύπου Εύβοιας για τους σεισμόπληκτους

Κοσμοϊστορική στιγμή η χθεσινή με την Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβαίνει στη Γαλλία με αποτέλεσμα την σημερινή ολοκλήρωση της ιστορικής αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Κατ’ όπιν αυτού, ο πρωθυπουργός έφτασε στην Κρήτη προκειμένου να δει και να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί, μετά το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ χθες το πρωί στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο του φοβερού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε δηλώσεις για τα μέτρα των πληγέντων.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το πλαίσιο κρατικής αρωγής που χρησιμοποιήθηκε για τη στήριξη των πληγέντων στην Εύβοια θα ενεργοποιηθεί άμεσα και για τις πληγείσες περιοχές της Κρήτης, λέγοντας πως αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έχει χάσει το σπίτι του θα μπορεί να προσδοκά άμεσα να πάρει από το κράτος 20.000 ευρώ, από τα οποία τα 14.000 θα είναι στεγαστική συνδρομή και τα 6.000 κρατική αρωγή και αναλόγως διαμορφώνονται τα ποσά σε σχέση με την έκταση της ζημιάς.

Παράλληλα είπε πως έχει εκταμιευθεί για τους δύο δήμους 1 εκατ. ευρώ για τις άμεσες ανάγκες, ενώ θα αξιοποιηθεί το πρόγραμμα Εστία, με άδεια νοικιασμένα διαμερίσματα στο Ηράκλειο για όσους δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους.

Όσον αφορά τις ζημιές στα σχολεία, είπε πως θα σταλούν σχετικά κοντέινερ για αίθουσες διδασκαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι θα αντιμετωπιστεί και αυτή η φυσική καταστροφή. Είναι μια ευκαιρία είπε μέσα από το ειδικό χωρικό σχέδιο να δούμε παρεμβάσεις ειδικά στο Αρκαλοχώρι που θα κάνουν πιο όμορφη και πιο λειτουργική την πόλη. Θα υπάρξει κατέληξε και στήριξη για τις επιχειρήσεις και είναι ήδη σε συνεννόηση η κυβέρνηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ενώ όποιος έχει ζημιά δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ ούτε για το 2021, ούτε για το 2022 ούτε για το 2023.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα