

Κεραυνούς κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, εξαπέλυσε από άμβωνας ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματος.
«Είναι τραγικό με ψευδοεπιχειρήματα, δήθεν ισότητος και δήθεν δικαιοσύνης και δήθεν προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να επιχειρείται η αποδόμηση του ιερού της ανθρωπίνης υπάρξεως, που είναι ο πανύψιστος θεσμός της οικογενείας» είπε.
Περαιτέρω, σημείωσε πως σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται περί ανθρώπινου δικαιώματος γιατί «είναι μια παρέκκλιση που δεν έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη μορφολογία και φυσιολογία».
Ο μητροπολίτης Πειραιώς απηχεί την ξεκάθαρη αντίθεση της ιεραρχίας με το υπό κατάρτιση κυβερνητικό νομοσχέδιο, δύο ημέρες πριν από τη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας με αντικείμενο συζήτησης τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.
Σημειώνεται πως η Ιεραρχία συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ”θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου”».
Σχετικά Νέα
Live η βράβευση και ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στο Economic Council Germany στο Βερολίνο
Σε εξέλιξη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως επίτιμου προσκεκλημένου στο ετήσιο Συνέδριο του.
Τραμπ: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα – Η “πιο καταστροφική” δύναμη στη Μέση Ανατολή
Το Ιράν είναι η “πιο καταστροφική” δύναμη στη Μέση Ανατολή δήλωσε την Τρίτη ο.
Στο 2,3% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Ελαφρώς χαμηλότερα από το αναμενόμενο έτρεξε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς οι.
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Αύξηση 637% στις δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό
Εντυπωσιακή είναι η αύξηση στις δηλωθείσες υπερωρίες καταγράφηκε στον τουρισμό και στην εστίαση τον.