

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσουν τον Μάρτιο δεκαήμερα στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας, περιλαμβανομένων αμφίβιων αποβάσεων, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των δύο χωρών.
Τα γυμνάσια με την ονομασία “Freedom Shield” (Ασπίδα Ελευθερίας) θα διεξαχθούν από τις 13 Μαρτίου ως τις 23 Μαρτίου για την ενίσχυση της συνδυασμένης άμυνας των δύο συμμαχικών χωρών, αναφέρουν οι δύο ένοπλες δυνάμεις σε δήλωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Σεούλ.
“Η άσκηση Freedom Shield είναι σχεδιασμένη για να ενισχύσει τις δυνατότητες άμυνας και απάντησης της Συμμαχίας επικεντρώνοντας στο πλαίσιο του σεναρίου της σε πράγματα όπως η αλλαγή του περιβάλλοντος ασφαλείας, η επιθετικότητα της DPRK και τα διδάγματα από πρόσφατους πολέμους και συγκρούσεις”, ανακοίνωσαν οι σύμμαχοι, αναφερόμενοι στη Βόρεια Κορέα με τα αρχικά της επίσημης ονομασίας της.
Οι δύο ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα μια συνδυασμένη αεροπορική άσκηση με τουλάχιστον ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό μεγάλου βεληνεκούς B-1B και νοτιοκορεατικά μαχητικά αεροσκάφη F-15K και KF-16, ανέφερε σε δήλωσή του το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.
Ο στόχος είναι να δοκιμασθεί ο συντονισμός, καθώς και να επιδειχθεί η αμερικανική “εκτεταμένη αποτροπή” έναντι των βορειοκορεατικών απειλών, ανέφερε το υπουργείο.
Τέτοια γυμνάσια είχαν στο παρελθόν προκαλέσει έντοντες αντιδράσεις από τη Βόρεια Κορέα, που περιλάμβαναν δοκιμές πυραύλων και πυρηνικές απειλές.
Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει πως τέτοια κοινά στρατιωτικά γυμνάσια είναι η απόδειξη πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι εχθρικοί έναντι της Βόρειας Κορέας και επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος στη χώρα.
Όταν ερωτήθηκε για τις ενδεχόμενες βορειοκορεατικές αντιδράσεις, ο συνταγματάρχης Άιζαακ Τέιλορ, εκπρόσωπος των Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κορέα (USFK), υποστήριξε ότι πρόκειται για γυμνάσια ρουτίνας που έχουν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.