Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές μετά το τριήμερο ράλι

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη μετά από ένα τριήμερο ράλι στο κλίμα αισιοδοξίας που διαμόρφωσαν τα τελευταία στοιχεία από τις ΗΠΑ για τις τιμές καταναλωτή τα οποία έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία αποκλιμακώνονται, διαμορφώνοντας ενδεχομένως τις προϋποθέσεις για την επιστροφή των κεντρικών τραπεζών σε μειώσεις των επιτοκίων τους από το 2024.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται με μικρές απώλειες 0,2% στις 453,79 μονάδες μετά από συνολικά κέρδη 2,5% τις τελευταίες τρεις ημέρες που τον οδήγησαν σε υψηλά άνω του ενός μήνα την Τετάρτη.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για τον πληθωρισμό αποδείχτηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες ότι ο κύκλος της νομισματικής σύσφιξης έχει κλείσει και από το επόμενο έτος οι κεντρικές τράπεζες ενδεχομένως να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν τη χαλάρωση της πολιτικής τους. Η προσοχή πλέον στρέφεται στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,4% στις 15.820,42 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 7.197,50 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί μόλις 0,1% στις 7.480,79 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,5%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Siemens κερδίζει 5% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών για το δ’ τρίμηνο χρήσης.

Ο τίτλος της Embracer σημειώνει άλμα άνω του 12% καθώς τα λειτουργικά κέρδη της σουηδικής εταιρείας ηλεκτρονικών παιχνιδιών για το β’ τρίμηνο επίσης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα