Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτές οι τάσεις σήμερα στις Ασιατικές αγορές με τα εταιρικά αποτελέσματα και το πετρέλαιο να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,19% στις 22.259,74 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,18% στις 30,017,50 μονάδες ενώ ο Shanghai Composite σημειώνει απώλειες 0,11% και ο Shanghai Component επίσης υποχωρεί κατά 0,7%. Ο Shenzhen Composite επίσης σημειώνει πτώση κατά 0,86%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται κατά 0,17% στις 2.220,50 με την μετοχή της Samsung Electronics να υποχωρεί ωστόσο κατά 0,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως θα καθυστερήσει να παρουσιάσει το «πτυσσόμενο» smartphone της.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX ενισχύεται 0,95% στις 6.319,40 μονάδες.

Το αργό πετρέλαιο χτες σημείωσε ράλι 2,7 % στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια προσφορά θα υποχωρήσει περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να δίνουν εξαιρέσεις σε ξένες χώρες για την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου. Τον περασμένο Νοέμβριο η αμερικανική κυβέρνηση είχε επιτρέψει σε οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να συνεχίσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν παρά τις κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Οι εν λόγω εξαιρέσεις θα λήξουν στις 2 Μαΐου.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων καθώς περίπου 150 εταιρείες του δείκτη S&P 500 θα γνωστοποιήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα τους. Την αυλαία άνοιξαν σήμερα οι Halliburton Co. και Kimberly-Clark Corp. με την πρώτη να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τη δεύτερη να ανακοινώνει πτώση κερδών και εσόδων, αλλά με μικρότερο ρυθμό απ’ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους τις επόμενες ημέρες είναι οι Coca-Cola, Lockheed Martin, Verizon, Twitter, Facebook, Amazon.com, Microsoft, Starbucks, Ford Motor και Exxon. Μέχρι τώρα το 15% περίπου των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους, με το 78% από αυτές να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σχετικά Νέα