Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και στην Ιαπωνία όπου το γεν έχει κατατρακυλίσει σε χαμηλά πολλών δεκαετιών.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 1,5% στις 40.159 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε οριακά

Στην Κίνα κερδίζει 0,87% ο Shanghai Composite στις 3.019 μονάδες, όπως ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 1,53% στις 16.643 μονάδες, ανεβαίνει κατά 0,99% o ASX στην Αυστραλία στις 7.896 μονάδες, ενώ ο Kospi στη Σεούλ υποχωρεί κατά 0,2% στις 2.749 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στις ΗΠΑ όπου αναμένεται αύριο η ανακοίνωση στοιχείων για τον δομικό δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), το προτιμώμενο μέτρο της Fed για τον πληθωρισμό.

Το γεν παραμένει σε χαμηλά πολλών δεκαετιών, τροφοδότησαν τις εικασίες της αγοράς για πιθανή κυβερνητική παρέμβαση για τη στήριξη του νομίσματος.

Σημειώνεται οι αγορές σε πολλές χώρες της Ασίας θα παραμείνουν αύριο και τη Δευτέρα κλειστές, τηρώντας τις αργίες του Πάσχα των Καθολικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα