Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά τα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα προτείνει την αύξηση των φόρων στους πλούσιους επενδυτές.

Στη Wall Street ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,9% μετά από αναφορά του Bloomberg ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα προτείνει την αύξηση των φόρων για τους ανθρώπους που κερδίζουν πάνω από $1 εκατ. από συναλλαγές μετοχών.

Την επενδυτική ψυχολογία συνεχίζει να επιβαρύνει παράλληλα η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές της Ασίας, με την ιαπωνική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, την Οσάκα και σε άλλες περιφέρειες σε μια προσπάθεια να ελέγξει το τελευταίο ξέσπασμα της πανδημίας.

Στην Ινδία στο μεταξύ οι θάνατοι από Covid συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν μετά τα διαδοχικά ρεκόρ των προηγούμενων ημερών στα κρούσματα. Ο Καναδάς αποφάσισε να αναστείλει τις πτήσεις στη χώρα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες από την Ινδία θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει πτώση 0,7% στις 28.993,90 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,7%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει οριακά κέρδη 0,03%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κινείται με οριακά κέρδη. Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Νέα Ζηλανδία ενισχύονται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα