Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία και την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας οι οποίες διεξάγονται πλέον με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και του αντιπροσώπου των ΗΠΑ σε θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ στο Πεκίνο.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν παράλληλα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών που οδήγησε την απόδοση του 10ετούς στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2017.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 21.378,73 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,65%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,7%.

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,1%, ο STI της Σιγκαπούρης κερδίζει 0,3%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει οριακά κέρδη 0,1%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX-50 ενισχύεται σε ποσοστό 1,3% μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας ότι ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας ύφεσης έχει αυξηθεί και σε αυτό το πλαίσιο η επόμενη κίνηση της αναμένεται να είναι στην κατεύθυνση της μείωσης των επιτοκίων.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανιών της χώρας σημείωσαν βουτιά στην αρχή του έτους, καθώς οι χαμηλότερες τιμές παραγωγού και η επιβράδυνση των πωλήσεων επιβαρύνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, τα βιομηχανικά κέρδη υποχώρησαν 14% το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα επικρατούν στις ασιατικές αγορές, μία μέρα μετά τις απώλειες που κατέγραψαν οι μετοχές της περιοχής, λόγω της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύεται 2,15% στις 21.428,39 μονάδες, ενώ τη Δευτέρα είχε κλείσει με απώλειες 3%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 0,31% στις 28.436,50 μονάδες και ο Shanghai Composite 1,51% στις 2.997,10 μονάδες. Ο Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει άνοδο 0,18% στις 2.148,80 μονάδες, όπως και ο Taiex στην Ταϊβάν που καταγράφει κέρδη 0,76% στις 10.559,20 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύεται 0,07% στις 6.130,60 μονάδες.

Άλμα 4,76% κάνει η μετοχή της Nintendo στο Τόκιο, ενώ ανοδικά κινούνται και οι μετοχές της Toyota (2,27%) και της πετρελαιοπαραγωγού Inpex (1,50%) . Ωστόσο, η Samsung βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί 0,55% στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας, αφότου προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματά της για το τρίμηνο θα είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων, εν μέρει λόγω των αδύναμων πωλήσεων τσιπ.

Στη Wall Street τη Δευτέρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές, σε κλίμα επιφυλακτικότητας μετά τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας που αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Την Παρασκευή οι δείκτες γνώρισαν τις χειρότερες απώλειες από την αρχή του 2019, με τον βιομηχανικό Dow Jones να σημειώνει βουτιά 460,19 μονάδων ή 1,8% μετά τα απογοητευτικά στοιχεία των δεικτών PMI στην Ευρωζώνη που έδειξαν περαιτέρω επιβράδυνση της δραστηριότητας τον Μάρτιο. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν λίγο αργότερα στις ΗΠΑ ενέτειναν τις ανησυχίες καθώς έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα υποχώρησε σε χαμηλό 21 μηνών.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικρές διακυμάνσεις και ανάμεικτα πρόσημα είναι οι τάσεις που κυριαρχούν στη συνεδρίαση της Παρασκευής στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε στις 21.627μονάδες με άνοδο 0,09%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει πτώση 0,21%, ο Shangai στην Κίνα ενισχύεται 0,09% ο νοτιοκορεάτικος Kospi ενισχύεται 0,05, στην Ταϊβάν το χρηματιστήριο σημειώνει άνοδο 0,02%, στη Σιγκαπούρη και στην Ινδονησία οι δείκτες ενισχύονται 0,04% και 0,29% αντίστοιχα.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, η μετοχή της Sony σημείωσε υψηλές απώλειες κοντά στο 5%, ενώ πτώση περί το 1% κατέγραψε και η μετοχή της Fast Retailing.

Στο Χονγκ Κονγκ σημειώνουν άνοδο οι μετοχές των επιχειρήσεων καζίνο και ακίνητης περιουσίας, ενώ η PetroChina υποχωρεί κατά 2,23% και αυτή της Sunny Optical κατά 0,09%.

Απώλειες κατά 0,9% καταγράφει και η μετοχή της τεχνολογικής Tencent, μετά από την ανακοίνωση πτώσης 32% των κερδών της στο τρίμηνο.

Στη Νότια Κορέα η Samsung ενισχύθηκε 1,535 και η SK Hynix κατά 0,2

Σχετικά Νέα