Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στην τιμή του πετρελαίου που αντιδρά με εκρηκτική άνοδο στις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας το Σάββατο.

Η αύξηση των τιμών έρχεται στον απόηχο των επιθέσεων του Σαββάτου από drones σε δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στις επαρχίες Αμπκάικ και Χουράις, οι οποίες εκτιμάται ότι έθεσαν εκτός παραγωγής 5,7 εκατομμύρια βαρέλια από την ημερήσια παραγωγή του βασιλείου -ποσότητα που αντιστοιχεί στο 5% της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου.

Στην Κίνα ο SZSE Component σημειώνει άνοδο 0,3% ενώ ο Shanghai κινείται στο +0,03%. Σήμερα τίθεται σε ισχύ η μείωση στο ελάχιστο απαιτούμενο όριο αποθεματικών των τραπεζών που υπαγόρευσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC). H PBOC ανακοίνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι μειώνει το ελάχιστο απαιτούμενο όριο αποθεματικών κατά 50 μονάδες βάσης και ότι θα μείωνε περαιτέρω αυτό το όριο κατά 100 μονάδες βάσης για συγκεκριμένες τράπεζες. Τα μέτρα αναμένεται να απελευθερώσουν ρευστότητα 800 δισ. γουάν στην οικονομία.

Στο μεταξύ, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε στο -1%. Η μετοχή της διαχειρίστριας του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,98% μετά την απόρριψη της πρότασής της για εξαγορά από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Μικρά κέρδη σημείωσε ο αυστραλιανός S&P/ASX 200, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται πτωτικά πλην του κλάδου ενέργειας που συσσώρευσε κέρδη άνω του 4% χάρη στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Στην Κορέα, ο Kospi κέρδισε 0,64%.

H αγορά της Ιαπωνίας είναι κλειστή σήμερα λόγω εθνικής αργίας.

Σχετικά Νέα