Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά το χθεσινό ράλι στη Wall Street που οδήγησε σε νέα ιστορικό υψηλό τον S&P 500 και τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον μεταποιητικό κλάδο της Ιαπωνίας.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 1% στις 21.254,17 μονάδες μετά τα αρχικά στοιχεία της έρευνας της Markit στις μεταποιητικής επιχειρήσεις που έδειξαν περαιτέρω υποχώρηση του δείκτη στις 49,5 μονάδες τον Ιούνιο από 49,8 μονάδες τον Μάιο. Μετρήσεις κάτω από το 50 δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,6%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται 0,4%, ενώ ο Shenzhen Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,3%, ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία χάνει 0,6%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στον Περσικό μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Οι αμερικανικές αρχές υποστήριξαν πάντως ότι το drone δεν είχε παραβιάσει τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε και στη συνέχεια ακύρωσε την τελευταία στιγμή μία διαταγή για αεροπορικές επιδρομές σε επιλεγμένους στόχους στο Ιράν.

Σχετικά Νέα