Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Μικρές απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς φθίνουν οι προσδοκίες για μια επιθετική μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,04% στις 387,11 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 χάνει 0,10%.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,02% στις 12.257 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 7.512 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC καταγράφει απώλειες 0,09% στις 5.547 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,28%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινείται στο -0,05%.

Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στην Fed, μετά από ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο ανέφερε πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανώς θα μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25% στη συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής που θα λάβει χώρα στις 30 και 31 Ιουλίου. Την προηγούμενη εβδομάδα, τα σχόλια του Προέδρου της Fed Νέας Υόρκης, John Williams είχε τονώσει τις προσδοκίες ότι η τράπεζα θα μείωνε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, αργότερα σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για την ηγεσία του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος, με τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας να ανακοινώνεται την Τρίτη. Την Theresa May θα διαδεχτεί είτε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson -θεωρείται φαβορί- είτε ο υπουργός Εξωτερικών Jeremy Hunt. Σε σχέση με το Brexit, ο Johnson έχει επιμείνει ότι το Ην. Βασίλειο πρέπει να εγκαταλείψει την ΕΕ έως την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου «ό,τι και να γίνει».

Σχετικά Νέα