Μικρές απώλειες ο χρυσός

Μικρές απώλειες σημείωσε ο χρυσός τη Δευτέρα καθώς τα κέρδη στα διεθνή χρηματιστήρια και η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου σε υψηλό δύο μηνών άμβλυναν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Ο spot χρυσός έχανε 0,2% στα 2.649,98 δολ. ανά ουγγιά προ ολίγου, ενώ τα futures του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησαν σε ποσοστό 0,4% και έκλεισαν στα 2.665,6 δολ. ανά ουγγιά.

Το δολάριο ενισχύθηκε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου, με το ευρώ να διευρύνει τις απώλειες του έναντι του αμερικανικού νομίσματος ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα. Η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει σε άλλη μια μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης την Πέμπτη.

Οι αναλυτές περιμένουν παράλληλα και η αμερικανική Federal Reserve να συνεχίσει την χαλάρωση της πολιτικής της, πραγματοποιώντας και αυτή μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μ.β. στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι spot σημείωσε πτώση 1,1% στα 31,2 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα ενισχύθηκε 0,9% στα 994,03 δολ. ανά ουγγιά. Το παλλάδιο κατρακύλησε πάνω από 3,8% στα 1.027,16 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα