Μικρές απώλειες ο χρυσός

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός καθώς οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή για το χρέος και ενώ οι επιθετικές δηλώσεις δύο αξιωματούχων της Federal Reserve για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός οδήγησαν σε ανοδική τροχιά το δολάριο.

Η συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μακάρθι έρχεται μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή καθώς οι δύο πλευρές εντείνουν τις προσπάθειες του να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αύξηση του πλαφόν στο ομοσπονδιακό χρέος. Την Κυριακή η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να αρθεί το αδιέξοδο, προειδοποιώντας ότι οι πιθανότητες το αμερικανικό δημόσιο να μπορεί να συνεχίσει να εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις του μέχρι τα μέσα Ιουνίου, είναι “αρκετά χαμηλές”.

Στο μεταξύ, το δολάριο βρέθηκε να κερδίζει έδαφος, πλήττοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου, μετά τις δηλώσεις δύο αξιωματούχων της Fed για την ανάγκη και νέων αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της St. Louis Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε να δει δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την κάθε φορά, φέτος. “Πιστεύω ότι θα πρέπει να αυξήσουμε το επιτόκιο πολιτικής για να ασκήσουμε πτωτική πίεση στον πληθωρισμό”, είπε ο Μπούλαρντ σε μια συζήτηση στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Νιλ Κασκάρι σε συνέντευξη στο CNBC ανέφερε ότι “αυτή την στιγμή, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες μεταξύ της αύξησης [των επιτοκίων] τον Ιούνιο ή της διατήρησης στα τρέχοντα επίπεδα”

Ο αξιωματούχος πάντως σημείωσε ότι “ακόμα και αν δεν κάνουμε κάτι τον Ιούνιο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τον κύκλο σύσφιξης”.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 4,40 δολ. ή 0,2% και έκλεισε στα 1.977,20 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα