Μικρές απώλειες για τον χρυσό

Μικρές απώλειες κατέγραψε ο χρυσός την Πέμπτη, καθώς το αμερικανικό δολάριο ανέκαμψε, αν και τα σημάδια υποχώρησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) φέτος και διατήρησαν τον χρυσό κοντά σε υψηλό μήνα.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού σημείωσε πτώση περίπου 0,1% στα 2.383,22 δολάρια η ουγγιά, αφού είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 19 Απριλίου νωρίτερα στη συνεδρίαση.

“Η αγορά χρυσού δέχεται κάποιες συνήθεις πιέσεις αποκόμισης κερδών μετά τα πρόσφατα κέρδη, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ σήμερα επίσης άσκησε πιέσεις”, δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι των αντιπάλων του, αφού έφτασε σε χαμηλό πολλών μηνών την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο.

Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τον χρυσό ακριβότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γούλιαμς, δήλωσε ότι τα θετικά νέα γύρω από την υποχώρηση του πληθωρισμού δεν είναι αρκετά για να κάνουν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει σύντομα τα επιτόκια.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά εκτιμούν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο σε ποσοστό περίπου 68%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

“Το ασθενέστερο αμερικανικό δολάριο, η μείωση των αποδόσεων αμερικανικών ομολόγων, καθώς και οι αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις προσέφεραν στήριξη στον χρυσό την περασμένη εβδομάδα και αναμένουμε ότι οι τιμές του χρυσού θα παραμείνουν πάνω από τα 2.250 δολάρια/ουγγιά τους επόμενους μήνες”, ανέφερε σε σημείωμά της η μονάδα ανάλυσης της Fitch Solutions, BMI.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή spot του ασημιού ήταν σταθερή στα 29,72 δολάρια η ουγγιά, έχοντας φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021 νωρίτερα στη συνεδρίαση. Το παλλάδιο έχασε περίπου 1,8% στα 991,60 δολάρια η ουγγιά ενώ η πλατίνα έχασε 0,5% στα 1.058,55 δολάρια, αφού έφτασε σε υψηλό ενός έτους νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα