Μικρές απώλειες για το αργό

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με το αμερικανικό συμβόλαιο να χάνει τα κέρδη που κατέγραψε τη Δευτέρα στον απόηχο της ανακοίνωσης της Σαουδικής Αραβίας πως σχεδιάζει να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή της κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο.

Οι αγορές φαίνεται να αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα αυτές τις ανακοινώσεις, καθώς θα πρέπει να δουν πώς και τα υπόλοιπα μέλη του OPEC+ συμμορφώνονται με τους στόχους για την παραγωγή και δεν θα εκμεταλλευτούν την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας για να ενισχύσουν το μερίδιο τους στις παγκόσμιες αγορές.

Το κλίμα επιβάρυναν και οι τελευταίες προβλέψεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας η οποία εκτίμησε ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ θα φτάσει επίπεδα ρεκόρ φέτος. Η κυβερνητική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι περιμένει η παραγωγή στις ΗΠΑ να σκαρφαλώσει σε νέα ιστορικά υψηλά το 2023 και το 2024, παρά την επιβράδυνση της εγχώριας παραγωγής.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου έχασε 41 cents ή 0,6% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 71,74 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.