Μικρά κέρδη στο χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικρά κέρδη κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία ακόμη προσπάθεια να ανακτήσει τη ζώνη των 870 μονάδων, την οποία δεν κατάφερε στην κίνηση της Παρασκευής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,46% στις 871,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,50% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.090,22 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,95% στις 566,53 μονάδες.

Το ΧΑ σήμερα καλείται να δείξει ότι η αντίδραση της Παρασκευής δεν ήταν ένα “διάλειμμα” σε μια πτωτική κίνηση διαρκείας. Βέβαια το θετικό ήταν ότι αυτή ήρθε με σημαντική άνοδο του τζίρου, την ώρα που είχε προηγηθεί και η αντίδραση από το χαμηλό των 843 μονάδων, αλλά και οι προσδοκίες που γέννησε η ένταξη των Μυτιληναίου και Εθνικής στον MSCΙ.

Σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, πληθωρισμός, συνέχιση πολέμου και αύξηση επιτοκίων συνεχίζουν να προβληματίζουν την αγορά. Μια λήξη του πολέμου θα μπορούσε να δώσει σημαντική ανάσα στις αγορές. Από την άλλη η Ελλάδα έχει μπροστά της θετικές ειδήσεις με τις εκλογές και τις όποιες πολιτικές εξελίξεις να είναι στο τραπέζι. Επίσης, η επενδυτική βαθμίδα είναι πλέον ορατή και θα μπορούσε υπό προυποθέσεις να έρθει νωρίτερα.

Το volatility είναι το μόνο σίγουρο ότι θα συνεχιστεί με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει μιας και το προηγούμενο διάστημα είχαμε σε πολλές περιπτώσεις μονοτασική ανοδική κίνηση. Μέχρι το τέλος του μήνα και την ολοκλήρωση του MSCI θα δούμε αύξηση τζίρου με το ζενιθ να καταγραφεί στην τελευταία συνεδρίαση. Είναι λογικό με τις αλλαγές και τις νέες εισόδους να δούμε εκροές από άλλους τίτλους κάτι που παρατηρούμε εντονότερα στην ΔΕΗ, καταλήγει ο ίδιος.

Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνει κέρδη 2,99%, με τις ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Eurobank, Alpha Bank, Titan και Εθνική να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ χάνει 1,71%, με τις Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Σαράντη, Motor Oil, Λάμδα και Ελλάκτωρ να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα