

Μικρά κέρδη σημείωσε ο χρυσός στη συνεδρίαση της Τετάρτης, που δείχνει να σταθεροποιείται μετά την ταχεία υποχώρηση από το ιστορικό ενδοσυνεδριακό υψηλό που κατέγραψε τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα στοιχεία για την αγορά εργασίας αναζητώντας ενδείξεις για το πόσο σύντομα μπορεί να ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων.
Την επιστροφή του χρυσού σε ανοδική πορεία, μετά τις απώλειες του προηγούμενου διημέρου, βοήθησε και η περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, που καθιστά περιουσιακά στοιχεία που δεν προσφέρουν απόδοση, όπως το κίτρινο μέταλλο, πιο ελκυστικά.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε σήμερα κατά 5 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,125%, έχοντας σημειώσει νωρίτερα νέο χαμηλό τριών μηνών στο 4,115%, υποδηλώνοντας ότι η αγορά αναμένει μια ασθενή μέτρηση για την απασχόληση την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σκαρφάλωσε ενδοσυνεδριακά στο ιστορικό υψηλό των 2.135,40 δολαρίων η ουγγιά, εν μέσω των εντεινόμενων προσδοκιών ότι η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις τον επιτοκίων της το επόμενο έτος. Ωστόσο, η αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της χαλάρωσης εξανέμισε τα ενδοσυνεδριακά κέρδη του, που έκλεισε 100 και πλέον δολάρια χαμηλότερα, στα 2.042,20 δολάρια, κάτω από το ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο των 2.089 δολάριων της Παρασκευής.
Την Τρίτη υποχώρησε λίγο ακόμη, πριν επιστρέψει την Τετάρτη σε ανοδική τροχιά, με το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου να κερδίζει 0,5% και να κλείνει στα 2.046,50 δολάρια η ουγγιά, μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο των 2.089 δολαρίων. Ανοδικά κινήθηκε και η τιμή spot του χρυσού, που ενισχύθηκε την Τετάρτη κατά 0,5% στα 2.028,79 δολάρια.
Οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, τα οποία αναμένεται να δώσουν μια καλύτερη εικόνα για το τι πρόκειται να πράξει η Federal Reserve μετά τα επιτόκια στην τελευταία συνεδρίασή της για φέτος, στις 13 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι οι αγορές δίνουν πιθανότητα περίπου 60% να ξεκινήσει η Fed τις μειώσεις των επιτοκίων της έως τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με το FedWatch Tool του χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων..
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Μαρτίου για το ασήμι κατέγραψε σήμερα απώλειες 0,9% στα 23,90 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου έχασε 1,3% και έκλεισε στα 887,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ αντίθετα το συμβόλαιο Μαρτίου για το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 945,436 δολάρια η ουγγιά.
Σχετικά Νέα
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.