

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά, εξαιτίας και των όσων φημολογούνται για νέο σκληρό lockdown, δήλωσε:
«Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα στην πλειοψηφία τους οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, υπάρχει σημαντική υστέρηση στη συνολική λειτουργία της αγοράς.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός εξέφρασε και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, την οποία ενστερνιζόμαστε, ότι το 2021 η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται και θα πάμε καλύτερα από πέρσι.
Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και αναφέρομαι στις επιστρεπτέες προκαταβολές, στην αναστολή πληρωμών των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, στην ενίσχυση των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή κλπ, δίνουν κάποιες ανάσες και αποτρέπουν μέχρι στιγμής έκρηξη «λουκέτων».
Το μεγάλο ζητούμενο πάντως είναι να υπάρξει ακόμη πιο ενισχυμένη βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα αυτή που ανακοινώθηκε χθες για τα επιπλέον 7,5 δισ. το 2021 για τη στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού.
Τέτοιου είδους ενισχύσεις απαιτούνται και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, ενώ ενόψει της κατάθεσης μέσα στο Μάρτιο του ελληνικού σχεδίου για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που θα εισρεύσουν στην χώρα μας, καλούμε την κυβέρνηση σε διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση των ενισχύσεων αυτών».
Σχετικά Νέα
Τέσσερις συλλήψεις σε Ρόδο και Σύμη για παράνομα εκρηκτικά
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το διήμερο 20-21 Απριλίου από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε Ρόδου και του.
Πανικός σε μπαρ στην Πάτρα: Ζήτησε να πιει τσάμπα, τον έδιωξαν και επέστρεψε με περίστροφα
Τον πανικό σκόρπισε ένας 25χρονος σε μπαρ περιοχής στην Πάτρα. Ο νεαρός απαίτησε τη.
Λουτρά Αιδηψού: Εντυπωσιακές εικόνες με δελφίνια να δίνουν «σόου» στο νερό
Μπροστά σε ένα μαγευτικό θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι στα Λουτρά Αιδηψού το απόγευμα της Τρίτης 22 Απριλίου..
Τραγωδία στα Χανιά: 80χρονος καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Νεκρός εντοπίστηκε ένας 80χρονος άνδρας την Τρίτη (22/04/2025) στο Σκονίζο του δήμου Πλατανιά στα.