

Την ισχυρή στόχευση της κυβέρνησης στην ενίσχυση της καθημερινότητας ευάλωτων ομάδων πολιτών, καθώς και στην αντίστροφη της υπάρχουσας δημογραφικής κρίσης, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην ομιλία της στο συνέδριο του Economist.
Μιλώντας για την εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολιτών, η κ. Μιχαηλίδου ανέλυσε τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην κατεύθυνση αυτή και, μάλιστα, με τη δυσκολία της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέπτυξε τις βασικές δράσεις του υπουργείου Εργασίας, όπως το επίδομα γέννησης, η υιοθέτηση προγράμματος γονικής άδειας για τους πατέρες, η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και η αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής με το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ».
Όπως δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου, «η δημογραφική κρίση είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις διευκολύνσεις που σχεδιάζονται για τους πολίτες, αλλά και με την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους θεσμούς της χώρας τους. Λιγότερο από έναν μήνα πριν, το Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που καθιέρωσε διαδικασίες για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης σε όλες τους δημόσιες και ιδιωτικές δομές που φροντίζουν τα παιδιά μας. Εμείς εργαζόμαστε εντατικά, ώστε χωρίς συμβιβασμούς να μετασχηματίσουμε τους θεσμούς στη χώρα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών».
Σχετικά Νέα
Γιώργος Γεραπετρίτης: Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία
«Δεν υφίσταται καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία»,.
Ν. Χαρδαλιάς: Υλοποιούμε καθημερινά παρεμβάσεις και στους 66 δήμους της Αττικής
Για τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται από την περιφέρεια σε κάθε έναν από.
Κοντογεώργης: Αποπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας για να μπορούμε να επιστρέψουμε περισσότερα στην κοινωνία
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, παραχώρησε σήμερα συνεντεύξεις στον τηλεοπτικό σταθμό της.
Ν. Δένδιας: Στόχος σε 5 χρόνια η Ελλάδα να έχει δύναμη 150.000 ενεργών εθελοντών εφέδρων, ικανών να συντρέξουν άμεσα τον ενεργό Στρατό και να καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες
Mε την πλήρη εφαρμογή της “Ατζέντας 2030”, στόχος είναι σε πέντε χρόνια από τώρα.