

Την ισχυρή στόχευση της κυβέρνησης στην ενίσχυση της καθημερινότητας ευάλωτων ομάδων πολιτών, καθώς και στην αντίστροφη της υπάρχουσας δημογραφικής κρίσης, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην ομιλία της στο συνέδριο του Economist.
Μιλώντας για την εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολιτών, η κ. Μιχαηλίδου ανέλυσε τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην κατεύθυνση αυτή και, μάλιστα, με τη δυσκολία της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέπτυξε τις βασικές δράσεις του υπουργείου Εργασίας, όπως το επίδομα γέννησης, η υιοθέτηση προγράμματος γονικής άδειας για τους πατέρες, η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και η αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής με το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ».
Όπως δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου, «η δημογραφική κρίση είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις διευκολύνσεις που σχεδιάζονται για τους πολίτες, αλλά και με την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους θεσμούς της χώρας τους. Λιγότερο από έναν μήνα πριν, το Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που καθιέρωσε διαδικασίες για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης σε όλες τους δημόσιες και ιδιωτικές δομές που φροντίζουν τα παιδιά μας. Εμείς εργαζόμαστε εντατικά, ώστε χωρίς συμβιβασμούς να μετασχηματίσουμε τους θεσμούς στη χώρα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών».
Σχετικά Νέα
Briefing Παύλου Μαρινάκη σε πολίτες: Οι εκλογές το 2027, το Final Four και το Whatsapp
Σε απορίες πολιτών για το… final four, τις εκλογές, την αγαπημένη του εφαρμογή (app).
Δημοσκόπηση Marc: Άνοδος και προβάδισμα της ΝΔ με 30,6% – Πρώτη φορά χάνει «έδαφος» η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Είναι η πρώτη δημοσκόπηση, αυτή της Marc για το κυριακάτικο Πρώτο Θέμα (17/5/25), που.
Α. Σαμαράς: Οι εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα είναι ραγδαίες και ανησυχητικές
Έντονα επικριτικός ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική εμφανίζεται ο πρώην.
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζομαι, τελειώνει τα ολιγοπώλια των τραπεζών, των ακτοπλοϊκών, της εμπορίας τροφίμων, της ενέργειας, της υγείας
«Η άποψη μου είναι ότι αυτό το σύστημα εξουσίας που μας κυβερνά, είναι κυνικό.