

«Κάνω ό,τι μου αρέσει», λέει με μεγάλη αυτοπεποίθηση η Ethel Caterham. Η γυναίκα από τη Βρετανία, ηλικίας 115 ετών και 253 ημερών, κατέχει πλέον τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες. Διαδέχεται την καλόγρια από τη Βραζιλία, Ινά Καναμπάρο Λούκας, που πέθανε στα 116 της χρόνια.
Η Ethel Caterham, η οποία ζει σε οίκο ευγηρίας του Surrey στη Βρετανία και είναι η πρώτη γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο που γίνεται ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον πλανήτη, καταλαμβάνοντας μία θέση στη βίβλο των ρεκόρ Γκίνες, από το μακρινό 1987.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», η Ethel Caterham, η οποία ζούσε όταν έγινε το ναυάγιο του Τιτανικού και επέζησε και των δύο παγκοσμίων πολέμων, λέει ότι έχει ως αξίωμα «να μην διαφωνώ ποτέ με κανέναν».
Μάλιστα, λέει πως το μυστικό της μακροζωίας είναι να κάνεις αυτό που σου αρέσει!
Η Ethel Caterham, γεννημένη το 1909, είναι η πρώτη Βρετανίδα που διεκδικεί τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο από το 1987, όταν η 114χρονη Anna Williams ήταν η κάτοχος του ρεκόρ.
Η Κάτερχαμ, η τελευταία επιζών υπήκοος του Βασιλιά Εδουάρδου VII, απέκτησε τον τίτλο μετά τον θάνατο της προηγούμενης κατόχου του ρεκόρ, της Ινά Καναμπάρο Λούκας, της Βραζιλιάνας μοναχής, που εγκατέλειψε τα εγκόσμια στις 30 Απριλίου, σε ηλικία 116 ετών.
«Έχω πάρει τα πάντα στα μέτρα μου, τα πάνω και τα κάτω», δήλωσε στο «BBC Radio Surrey» το 2020, προσθέτοντας ότι έχει ως πεποίθηση «να μην τσακώνεται ποτέ με κανέναν». Και πρόσθεσε: «Ακούω και κάνω αυτό που μου αρέσει».
Γεννημένη στο Shipton Bellinger του Hampshire στις 21 Αυγούστου 1909, ο Caterham μεγάλωσε στο Tidworth του Wiltshire, ως το δεύτερο μικρότερο από οκτώ παιδιά. Σε ηλικία 18 ετών έζησε με μία στρατιωτική οικογένεια στη Βρετανική Ινδία, πριν επιστρέψει στην Αγγλία τρία χρόνια αργότερα, όπου το 1931 γνώρισε τον σύζυγό της, αντισυνταγματάρχη Norman Caterham.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1933 στον καθεδρικό ναό του Σάλσμπερι, όπου ο Νόρμαν ήταν χορωδός. Υπηρέτησε ως ανώτερος αξιωματικός στο Βασιλικό Σώμα Πληρωμών του Στρατού και τοποθετήθηκαν στο Γιβραλτάρ και στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο Caterham δημιούργησε ένα νηπιαγωγείο.
Το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες και επέστρεψε στη Βρετανία, όπου ο σύζυγός της πέθανε το 1976.
Η Caterham ζει στο Surrey εδώ και 50 χρόνια και έχει τρεις εγγονές και πέντε δισέγγονα.
«Έχω γυρίσει όλο τον κόσμο και κατέληξα σε αυτό το υπέροχο σπίτι, όπου όλοι πέφτουν με τα μούτρα για μένα, δίνοντάς μου ό,τι θέλω», είπε.
Σχετικά Νέα
«Πολλά» ισραηλινά πλήγματα σε Δαμασκό και δυτική Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA
Πολλά ισραηλινά πλήγματα αναφέρθηκαν απόψε (2/5) στα περίχωρα της Δασμασκού και στη δυτική Συρία,.
Μεγάλες περικοπές στη CIA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών σχεδιάζει η κυβέρνηση Τραμπ
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει σημαντικές περικοπές στη CIA και σε άλλες.
Το TEMU σταματάει να στέλνει παραγγελίες απευθείας στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ – Πώς θα εξυπηρετούνται οι πελάτες από τον κινέζικο κολοσσό
Ο κινέζικος κολοσσός Temu, δήλωσε ότι θα σταματήσει να πουλάει αγαθά που εισάγονται από.
Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος στο ΕΡΤNews για εκλογή νέου Πάπα: «Ευχόμεθα να βγει κάποιος που να μην προέρχεται από τον συντηρητικό χώρο»
Για τις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Βατικανό και την επόμενη μέρα στην.