Μια κατοικία με φυσικό όριο το… άπειρο

Μια κατάφυτη πλαγιά στο Κεμπέκ του Καναδά φιλοξενεί ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα που έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη μαγεία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Le Nid House απαρτίζεται από δύο ορθογώνιους όγκους που στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο, αποτελώντας μια ενιαία φόρμα.

Επενδυμένοι με ξύλο, ώστε να συμπληρώνει το κτίσμα τη χρωματική αρμονία των αιωνόβιων κωνοφόρων, οι δύο όγκοι φιλοξενούν και μια επίσης ξύλινη βεράντα, ένα παρατηρητήριο στο άπειρο που χαρίζει απλόχερη θέα στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Ακόμα και η διακόσμηση του εσωτερικού έχει κρατηθεί σε ελάχιστο δυνατό επίπεδο, με το ηλιακό φως που μπαίνει ανεμπόδιστα στο σπίτι να λούζει τα πάντα.

Όσο για τα πελώρια τζαμένια ανοίγματα, αυτά λειτουργούν και ως καδράρισμα της φύσης, λες και πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων δηλαδή.

Το έργο του πολυβραβευμένου δημιουργικού γραφείου Anne Carrier Architecture έχει το προνόμιο να απολαμβάνει μια φύση που αλλάζει συνεχώς χρώματα και υφές από εποχή σε εποχή και δεν είναι ποτέ η ίδια…

Σχετικά Νέα