

Σχεδόν ανοιξιάτικος θα διατηρηθεί ο καιρός μέχρι και το Σάββατο, με αυξημένη υγρασία, κατά τόπους ομίχλη, λίγες μόνο βροχές και υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ωστόσο, από την Κυριακή προβλέπεται μεταβολή του καιρού. Ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης, που ήδη από σήμερα Παρασκευή έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν νοτιότερα, το Σάββατο θα καλύψουν την κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, φτάνοντας στις παρυφές της χώρας μας και, καθώς θα συναντήσουν τις θερμές και υγρές αέριες μάζες στην περιοχή της Μεσογείου, θα δώσουν αρκετές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την Ελλάδα την Κυριακή και τη Δευτέρα, με βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Αιγαίο, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η υγρασία θα είναι αυξημένη, η ορατότητα τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί, στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί, έως 5 μποφόρ η έντασή τους στα πελάγη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς, τοπικά στα κεντρικά και νότια έως 19 με 20 βαθμούς.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 14 με 15 βαθμούς.
Σχετικά Νέα
Διάρρηξη και εμπρησμός σε εργαστήριο με προϊόντα ζύμης στο Μενίδι
Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν χθες το βράδυ, Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου, σε εργαστήριο παραγωγής προϊόντων.
Αυτοί είναι οι 3 Τούρκοι που καταζητούνται για τη δολοφονία ομοεθνή τους τον Νοέμβριο του 2024
Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και.
Τροχαίο στα διόδια Πολυμύλου: «Δεν είδα, δεν κατάλαβα τίποτα», είπε ο οδηγός της νταλίκας
Συνεχίζεται η έρευνα για το τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου που σημειώθηκε το απόγευμα.
Ε. Λέκκας για σεισμούς στη Δυτ. Αττική: Το ρήγμα της Φυλής έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες να δώσει μεγάλο σεισμό
Για τη σεισμική δραστηριότητα στη Δυτική Αττική το βράδυ της Μ. Τρίτης, μίλησ εo.