

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρεται στη διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού και στις σχετικές πρόσφατες εξελίξεις.
Η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά ότι πρέπει να εγκριθεί ένα «πραγματικό, ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ για την Αφρική» και ότι, παράλληλα, «όταν κατάσχονται τα πλεούμενα των διακινητών, θα πρέπει να καταστρέφεται η μηχανή τους».
Σε σχέση, δε, με την στάση των υπόλοιπων χωρών, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε:
«Είμαστε κάθε άλλο παρά απομονωμένοι. Γερμανία και Λουξεμβούργο θα σεβαστούν τις συμφωνίες, όπως και εμείς. Και είναι αλληλέγγυες, επίσης, η Ελλάδα, η Μάλτα, η Κύπρος, οι οποίες υπέγραψαν με την Ιταλία κοινή δήλωση των υπουργών Εσωτερικών, διότι έχουν το ίδιο πρόβλημα».
Αναφερόμενος, δε, στην έντονη διάσταση απόψεων με την Γαλλία, ο Ιταλός πολιτικός διερωτήθηκε: «Πώς μπορεί να πει κανείς στην Ιταλία -μια χώρα, η οποία υποδέχθηκε ενενήντα χιλιάδες μετανάστες από την αρχή του χρόνου- ότι δεν φέρεται με ανθρωπιά;».
«Στην περίπτωση της Τουρκίας βρέθηκε λύση, τώρα ας βρεθεί και για την Ιταλία», λέει στην Corriere della Sera o Αντόνιο Ταγιάνι και καταλήγει: «Δεν μπορεί να υπερισχύσει η αρχή ότι οι ΜΚΟ κάνουν συμφωνίες και επιβιβάζουν μετανάστες. Δεν το λέει η ιταλική κυβέρνηση, αλλά έκθεση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex, στην οποία αναφέρεται ότι οι ΜΚΟ δίνουν ραντεβού με τους διακινητές στη μέση της Μεσογείου. Δεν σώζουν ναυαγούς, τους επιβιβάζουν και τους ξεμπαρκάρουν σε εμάς, με στόχους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει δεξιά, κέντρο ή αριστερά, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τύχουν σεβασμού. Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να φτιάξει έναν κώδικα συμπεριφοράς για τις ΜΚΟ».
Σχετικά Νέα
Πορτογαλία: Οι ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τους βουλευτές τους
Οι Πορτογάλοι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τους βουλευτές τους για τρίτη φορά από το.
Η Ρουμανία στις κάλπες για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών
Συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας και συνέχιση της υποστήριξης της Ουκρανίας στον πόλεμο ή στροφή.
Είκοσι άμαχοι νεκροί από τις επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων στο Μαλί
Tουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους αφού συνελήφθησαν από στοιχεία των.
Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιους σε καταυλισμό σκηνών όπου.