

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία είναι «σε κάπως πιο δύσκολη φάση» ύστερα από μια δεκαετία ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι αυτό προσφέρει επιχειρήματα για να γίνει μια προσπάθεια τόνωσης της εγχώριας οικονομίας.
«Αυτό αποτελεί για εμάς ένα κίνητρο όχι απλά να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης αλλά φυσικά και για να τονώσουμε την εγχώρια οικονομία» δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι ο φόρος αλληλεγγύης θα μειωθεί για τους περισσότερους φορολογούμενους, αλλά δεν θα υπάρξει μεγάλη μεταρρύθμιση της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Η Μέρκελ είπε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι πιστεύει πως η οικονομική επιβράδυνση οφείλεται κυρίως στην αβεβαιότητα στο παγκόσμιο εμπόριο.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.