ΜέΡΑ25: Πραγματική πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη

Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε, νωρίτερα, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, διαμαρτυρόμενο «για τις τραγικές ελλείψεις στη δημόσια υγεία που έχουν οδηγήσει και στα πρόσφατα τραγικά περιστατικά».

Μπορεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Μητσοτάκης να διαμηνύει πως το ΕΣΥ θα αποτελεί προτεραιότητά του σε μια πιθανή επόμενη διακυβέρνησή του, οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως ακόμα και μέσα στην πανδημία η μνημονιακή κυβέρνηση της ΝΔ -σε συνέχεια και των υπόλοιπων μνημονιακών κυβερνήσεων- υποβάθμισε ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να πεθαίνουν πολίτες αναμένοντας για ώρες μια στοιχειώδη δημόσια περίθαλψη. Απέναντι στις πολιτικές αυτές το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ζητάει εδώ και τώρα πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με άμεσες μόνιμες προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας και όλων των αναγκαίων υποδομών της, ώστε να έχουν οι πολίτες πραγματική πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία υποψηφίων βουλευτών του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, αποτελούμενη από την πρώην βουλευτή Μαρία Απατζίδη, τον πρώην υπουργό Δημήτρη Στρατούλη και την περιφερειακή σύμβουλο Μαριάνα Τσίχλη ζήτησαν να συναντήσουν την υπηρεσιακή υπουργό Υγείας, η οποία ωστόσο -σύμφωνα, πάντα, με την ίδια ανακοίνωση- «στη ”γραμμή” του αυταρχισμού και της προηγούμενης κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, το αρνήθηκε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα