Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεικτές τάσεις για τις Ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν την προοπτική μιας σταθερής οικονομικής ανάκαμψης μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας.

Υποχωρεί ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,09%, ενισχύεται ο δείκτης του Λονδίνου Ftse 100 κατά 0,22%, πτώση καταγράφει και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κατά 0,03%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,24% και ο δείκτης της Ισπανίας κερδίζει 0,01%.

Yπενθυμίζεται πως χτες η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο από την κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%, ενώ αμετάβλητο παρέμεινε και το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας.

Οι οικονομολόγοι δεν ανέμεναν κάποια αλλαγή στην πολιτική της BoE. Σύμφωνα με την ΒοΕ, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής ψήφισε 8-1 για τη διατήρηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 875 δισ. στερλίνες (1,22 δισ. δολάρια). Η επιτροπή αποφάσισε επίσης ομόφωνα τη διατήρηση του επιτοκίου αμετάβλητου, και το ποσό των 20 δισ. Στερλίνων για αγορές εταιρικών ομολόγων. Επίσης, η BoE αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, αλλά οι αξιωματούχοι επέμειναν ότι η άνοδος στις τιμές θα είναι πρόσκαιρη.

Νωρίτερα στην Ασία, οι χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν κέρδη Κέρδη λαμβάνοντας ώθηση από τη Wall Street. H Wall Street ολοκλήρωσε την χτεσινή συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη με τους S&P 500 και Nasdaq να γράφουν μάλιστα νέα ρεκόρ, με “καύσιμο” τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αλλά και τη συμφωνία για το επενδυτικό πακέτο του Μπάιντεν σε έργα υποδομής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα