

Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύονται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει μικρές απώλειες 0,07% στις 448 μονάδες.
Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,33% πέριξ των 15.490 μετά το ιστορικό υψηλό που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο γαλλικός CAC 40 παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος λίγο πάνω από τις 6.480 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει οριακές απώλειες, κοντά στις 25.160 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,29% και κινείται κοντά στις 9.200 μονάδες.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τραπεζική αργία, με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου να παραμένει κλειστό. Κλειστή θα είναι σήμερα και η Wall Street λόγω αργίας για τη Memorial Day.
Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε περισσότερο του αναμενομένου, σε υψηλό τριετίας τον Μάιο, στις 114,5 μονάδες έναντι 110,5 μονάδων τον Απρίλιο. Οικονομολόγοι σε έρευνα του πρακτορείου Reuters ανέμεναν 112,1 μονάδες.
Επίσης, η γαλλική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% στο α’ τρίμηνο του 2021, “κυλώντας” σε τεχνική ύφεση, με τα τελικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα να ανατρέπουν την αρχική εκτίμηση για επέκταση 0,4%, κυρίως λόγω της αδυναμίας στον κλάδο των κατασκευών.
Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους σε μάκρο από Κίνα και Ιαπωνία.
Σχετικά Νέα
Δεύτερη ημέρα ανόδου για τις ευρωαγορές – “Βουτιά” 8% για την LVMH
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι τελευταίες “υποχωρήσεις”.
Ψάχνει ξανά την ανοδική τάση το Χρηματιστήριο
Αγοραστές και πωλητές στις διεθνείς αγορές και στο ΧΑ βρίσκονται διαρκώς σε μια κατάσταση.
Πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»: «Τρέχει» καλύτερα από τις προβλέψεις
Με τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων να παραμένουν καθηλωμένες, ιδιαίτερη σημασία έχει η πορεία του.
Η Nissan μειώνει την παραγωγή του μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ λόγω των δασμών
Η Nissan θα μειώσει την ιαπωνική παραγωγή του κορυφαίου σε πωλήσεις μοντέλου της στις.