

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την εργοστασιακή δραστηριότητα στην Κίνα.
Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,13% στις 28.102 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,43% ωστόσο νωρίτερα οι μετοχές εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου Tencent και Netease σημείωσαν πτώση 3,18% και 3,46% νωρίτερα καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της χώρα μείωσαν δραματικά τον χρόνο που επιτρέπεται να παίζουν τα παιδιά ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,32% ενώ δείκτης Shenzhen υποχωρεί κατά 1,31%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινείται ανοδικά κατά 1,46%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,41%.
Στις ανακοινώσεις της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα με τον PMI να διαμορφώνεται στις 50,1 μονάδες από 50,4 τον Ιούλιο.
Υπενθυμίζεται πως χτες σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας ο S&P 500 και ο Nasdaq, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones αν και βρέθηκε να κινείται με θετικό πρόσημο για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης έκλεισε τελικά με μικρές απώλειες. Ο δείκτης S&P 500 με κέρδη άνω του 3% από την αρχή του μήνα κατέγραψε σήμερα το 12ο ρεκόρ του για τον Αύγουστο. Ο δείκτης οδεύει για τον έβδομο διαδοχικό μήνα κερδών – το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιανουάριο του 2018.Τα νέα ρεκόρ έρχονται στο κλίμα αισιοδοξίας που ακολούθησε την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή.
Σχετικά Νέα
Ράλι στη Wall καθώς ο Τραμπ αλλάζει στάση για Πάουελ και Κίνα
Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών: Ημερίδα για την ψηφιοποίηση, τεχνολογία και επαναβιομηχανοποίηση και στο χώρο της Υγείας
Ημερίδα της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) με τίτλο “Υγεία, Ψηφιοποίηση, Τεχνολογία & Επαναβιομηχανοποίηση”, πραγματοποιήθηκε.
Κωνσταντινούπολη: Δύο απανωτοί σεισμοί 6,2 και 5 Ρίχτερ
Δύο απανωτοί σεισμοί σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Τετάρτης, με τους κατοίκους να τρομοκρατούνται. Συγκεκριμένα.
Βανς: Χρειάζονται εδαφικές παραχωρήσεις για να λήξει ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας
ΟΑμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει δώσει μια «πολύ ρητή.