Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τις κινεζικές μετοχές να γνωρίζουν μεγάλες απώλειες μετά τις επιθετικές δηλώσεις του προέδρου Xi Jinping ο οποίος προειδοποίησε σε ομιλία του ότι όποιος προσπαθήσει να τρομοκρατήσει την Κίνα “θα αντιμετωπίσει αιματοχυσία”.

Μιλώντας στο συνέδριο για την 100η επέτειο από την ίδρυση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος ο Xi προειδοποίησε ότι ξένες δυνάμεις που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την Κίνα θα “σπάσουν το κεφάλι τους”.

Οι σκληρές δηλώσεις του Xi φαίνεται να απευθύνονται στις ΗΠΑ και άλλους που έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στο Πεκίνο για τις πολιτικές του στο εμπόριο και την τεχνολογία, τη στρατιωτική επέκταση και τις αποδόσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι σκληρές προειδοποιήσεις φαίνεται να στοχεύουν και στο εγχώριο κοινό, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,9%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai χάνει 1,8%, ενώ ο Shenzhen υποχωρεί σε ποσοστό 1,9%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 στο μεταξύ κερδίζει 0,2% στις 28.769,02 μονάδες, ενώ ο Topix ενισχύεται 0,7%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,4%.

Η επενδυτική προσοχή θα στραφεί σήμερα στη μηνιαία αναφορά του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για την απασχόληση, με τους αναλυτές να περιμένουν το υπουργείο να ανακοινώσει ότι η οικονομία πρόσθεσε άλλες 706.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, με τον δείκτη ανεργίας να υποχωρεί στο 5,6% από 5,8%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα