

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν το τελευταίο μήνυμα της Federal Reserve για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023.
Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε σήμερα στην Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) η οποία κράτησε αμετάβλητη την πολιτική της και ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την ενίσχυση της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Ειδικότερα, η BOJ διατήρησε το τεράστιο πρόγραμμα νομισματικής τόνωσης για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και παρέτεινε την προθεσμία για τις αγορές χρεογράφων και τα δανειακά προγράμματα που δρομολόγησε το προηγούμενο έτος για να διοχετεύσει κεφάλαια σε επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την πανδημία.
Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι περιμένει να ξεκινήσει το πρόγραμμα της για την κλιματική αλλαγή μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα δημοσιεύσει ένα προκαταρκτικό σχέδιο στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής τον Ιούλιο.
“Τα θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή μπορούν να έχουν εξαιρετικά μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα, τις τιμές και τις χρηματοοικονομικές συνθήκες σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα”, αναφέρει η BOJ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να διαθέσει κεφάλαια σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα που αυξάνουν τα δάνεια και τις επενδύσεις σε δραστηριότητας που καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 28.964,08 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κινείται με μικρές απώλειες 0,1%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,2%, ενώ στην Αυστραλία S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.
Σχετικά Νέα
Τα Εμιράτα θα επενδύσουν 1,4 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ σε βάθος δεκαετίας
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν σήμερα ότι θα επενδύσουν 1,4 τρισεκ. δολάρια στις ΗΠΑ.
Ανησυχία ΗΠΑ για την κατάσταση στη Γάζα εξέφρασε ο Ρούμπιο στον Νετανιάχου
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε, αφού μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Ρούμπιο: Μετά την άρση κυρώσεων από τις ΗΠΑ, άρχισε συνομιλίες με τη Δαμασκό για εξομάλυνση των σχέσεων
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο συνάντησε την Πέμπτη (15/05) τον Σύρο ομόλογό του.
Νταλίκα έπεσε από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στη Θηβών
Φορτηγό έπεσε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη και.