Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα σε συνέχεια της μεικτής εικόνας της Wall την Παρασκευή.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει κέρδη 0,19%. Ωστόσο παραμένουν στο επίκεντρο οι ανησυχίες σχετικά με την πανδημία, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επεκτείνει την “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” για να περιορίσει τα κρούσματα κορονοϊού σε ορισμένες περιοχές, πέρα ​​από την αρχική ημερομηνία λήξης στις 31 Μαΐου, όπως δήλωσε ο Yeap Jun Rong, υψηλόβαθμο στέλεχος της IG στη Σιγκαπούρη.

Η διάθεση εμβολίων παραμένει στο επίκεντρο για τις περιφερειακές αγορές. Αν και έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στην Ιαπωνία, για υγειονομικούς και ηλικιωμένους, ξεκίνησε τη Δευτέρα μια ξεχωριστή προσπάθεια εμβολιασμού ατόμων σε διάφορα μέρη. Μέχρι στιγμής, περίπου το 5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με τη μία δόση.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, οι δείκτες σε Σιγκαπούρη, Ινδονησία και Μαλαισία σημειώνουν άνοδο 0,24%, 0,07% και 0,72% αντίστοιχα.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχωρεί κατά 0,49% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ χάνει 0,26%. Στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen component κερδίζουν 0,18% και 0,24% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία, ο ASX 200 προσθέτει 0,22%.

Τα μεικτά πρόσημα στην Ασία έρχονται σε συνέχεια της μεικτής εικόνας της Wall την Παρασκευή, όπου ο Dow Jones κατέγραψε την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών και ο S&P 500 τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.

Την περασμένη εβδομάδα, τα δεδομένα έδειξαν ισχυρή ανάκαμψη στον κλάδο υπηρεσιών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, καθώς οι επιχειρήσεις άνοιξαν ξανά μετά από παρατεταμένο lockdown και επωφελήθηκαν από τη διεθνή ανάκαμψη της ζήτησης.

“Η συζήτηση στις χρηματοπιστωτικές αγορές δεν είναι τώρα τόσο για το πόσο γρήγορα μπορεί να ανακάμψει το ΑΕΠ, αλλά μάλλον το σχήμα της ανάκαμψης”, αναφέρουν οι αναλυτές της ANZ Research. Οι ίδιοι εξηγούν ότι θα χρειαστεί χρόνος για να απαντηθούν οι ερωτήσεις σχετικά με τον πληθωρισμό, αλλά αναμένουν από την Federal Reserve να καθοδηγήσει την αγορά καταλλήλως.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα