Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα με τους επενδυτές να αξιολογούν τα μάκρο που ανακοινώθηκαν στην Κίνα ενώ παράλληλα στο επίκεντρο βρίσκεται και η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού σε μέρη όπως η Ταϊβάν, όπου έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε “βουτιά” 2,99%. Στο υπόλοιπο ταμπλό, στην ηπειρωτική Κίνα, οι δείκτες Shanghai composite και Shenzhen component σημειώνουν άνοδο 0,62% και 1,91% αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 0,60%.

Σημειώνεται πως η κινεζική οικονομική δραστηριότητα αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο, δεδομένης της λιγότερο ευνοϊκής σύγκρισης με τα στοιχεία του προηγουμένου έτους, όταν η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως ξεκίνησε την ανάκαμψη της από την πανδημία.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 9,8% τον Απρίλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ποσοστό χαμηλότερο από την άνοδο του Μαρτίου κατά 14,1%.

Τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα από την αύξηση 9,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Οι πωλήσεις λιανικής, βασικός δείκτης κατανάλωσης της χώρας, αυξήθηκαν 17,7% τον περασμένο μήνα, έναντι της αύξησης 34,2% τον Μάρτιο και έναντι του 24,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Οι επενδύσεις σε σταθερό εισόδημα αυξήθηκαν 19,9% στην περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου έναντι του προηγουμένου έτους, χαμηλότερα από την αύξηση 25,6% στο α΄ τρίμηνο αλλά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για αύξηση 19,2%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 χάνει 0,94% και ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχωρεί 0,54%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημειώνει κέρδη 0,25%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα