Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία τη Δευτέρα, παίρνοντας τη σκυτάλη από ένα ισχυρό κλείσιμο στην Wall Street την Παρασκευή.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται πάντα η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, κυρίως στην Ινδία, που έχει καταστεί το παγκόσμιο επίκεντρό της.

Η κατάσταση στη χώρα παραμένει σοβαρή, καθώς την Κυριακή κατεγράφησαν περίπου 350.000 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η χώρα θα παραγάγει άμεσα πρώτες ύλες προς αποστολή στην Ινδία για την παραγωγή εμβολίων κατά του νέου ιού, προκειμένου να μπορέσει η ασιατική χώρα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση. Ήδη η Βρετανία και οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Γαλλία και Γερμανία, δεσμεύθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο να παράσχουν βοήθεια στην Ινδία.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 0,42%, στις 29,141,50 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να ενισχύεται κατά 0,66% και τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να καταγράφει πτώση 0,18. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai χάνει 0,59%, με τον Shenzen να καταγράφει απώλειες 0,27%. Στην Ταϊβάν ο Taiwan Weighted έκλεισε με ισχυρή άνοδο 1,57%, ενώ στην Ινδία ο Nifty 50 κερδίζει 1,27%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,21%.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές την τρέχουσα εβδομάδα θα παίξει και η εκτίμηση των επενδυτών γύρω από τα σχέδια Μπάιντεν για αύξηση φορολογίας στα κέρδη κεφαλαίου, μέσω της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα πακέτα στήριξης των υποδομών, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα