Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά το αρνητικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street χθες και ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω της πανδημίας.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη του για την παγκόσμια οικονομία αυτό το έτος, παρά τους κινδύνους από την πανδημία. Ειδικότερα, στην τελευταία του έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, το Ταμείο εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί 5,5% φέτος, από 5,2% που ανέφερε στις προβλέψεις του Οκτωβρίου.

“Πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα δρόμου μεταξύ των μεταλλάξεων του ιού και των εμβολίων για τον τερματισμό της πανδημίας και της ικανότητας των κυβερνήσεων να προσφέρουν στήριξη στην οικονομίας μέχρι να συμβεί αυτό”, σχολίασε η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Gita Gopinath.

Οι παγκόσμιες μολύνσεις ξεπέρασαν και το επίπεδο των 100 εκατ. σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Johns Hopkins University. Τις τελευταίες εβδομάδες οι ειδικοί ανησυχούν από την εξάπλωση μεταλλάξεων του κορονοϊού που φέρεται να είναι πολύ πιο μεταδοτικές οδηγώντας σε εκτόξευση των κρουσμάτων.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 28.635,21 μονάδες, ενώ ο Topix κερδίζει 0,65%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,1%, με τις μετοχές του κινεζικού κολοσσού Alibaba να σημειώνουν άλμα άνω του 3%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο επίσης 0,1%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι τα κέρδη της βιομηχανίας αυξήθηκαν 4,1% σε ετήσια βάση το 2020. Μόνο για τον Δεκέμβριο, τα κέρδη σημείωσαν άλμα 20,1% σε ετήσια βάση.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί σε ποσοστό 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί 0,7%.

Σχετικά Νέα