Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη στον απόηχο του ντιμπέιτ μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ και με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα οικονομικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν σήμερα στην Κίνα,

Στο ταμπλό, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωσε απώλειες 1,58% στις 23.166,50. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite χάνει 0,51% και ο Shenzhen καταγράφει πτώση 0,21%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,41%. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε βουτιά 2,29% ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης στον κλάδο και η παραγωγή επιταχύνθηκαν, σύμφωνα με τον ΡΜΙ, σηματοδοτώντας περαιτέρω βελτίωση στην κινεζική οικονομία. Ο επίσημος μεταποιητικός ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 51,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 51 μονάδες τον Αύγουστο. Πρόκειται για υψηλότερη μέτρηση από το 51,2 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Τα στοιχεία σηματοδοτούν τον έβδομο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώνεται υψηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από την ύφεση. Ο υποδείκτης που μετρά την παραγωγή, σημείωσε άνοδο στις 54 από τις 53,5 μονάδες, με τις νέες παραγγελίες να σημειώνουν άνοδο στις 52,8 από τις 52 μονάδες. Ο υποδείκτης για τις παραγγελίες εξαγωγών σημείωσε άνοδο στις 50,8 μονάδες, για πρώτη φορά πάνω από τις 50 μονάδες καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση παγκοσμίως για τα κινεζικά αγαθά.

Επίσης, άνοδο για έβδομο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε ο ΡΜΙ υπηρεσιών στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, εμφανίζοντας συνέχιση της ανάπτυξης στις βιομηχανίες υπηρεσιών. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις 55,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 55,2 μονάδες τον Αύγουστο. Ο υποδείκτης που μετρά την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών, σημείωσε άνοδο στις 55,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 54,3 μονάδες τον Αύγουστο. Ο υποδείκτης για την κατασκευαστική δραστηριότητα παρέμεινε σταθερός στις 60,2 μονάδες έναντι του προηγουμένου μήνα. Ο υποδείκτης νέων παραγγελιών για τον μη μεταποιητικό κλάδο, ένας δείκτης που καταγράφει τη ζήτηση, σημείωσε άνοδο στις 54 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 52,3 μονάδες τον Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές είχαν στραμμένα τα βλέμματά τους και στο πρώτο ντιμπέιτ στις ΗΠΑ μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του αρχηγού των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, με τους δύο υποψήφιους να ανταλλάζουν βαριές κουβέντες.

Σχετικά Νέα