

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τις απώλειες στη Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής πριν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.
Οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις της αμερικανικής Federal Reserve το απόγευμα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πάντως ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα κρατήσει στάση αναμονής διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια της. Όλα τα βλέμματα θα στραφούν στις δηλώσεις του προέδρου της τράπεζας, Τζερόν Πάουελ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για νέα στοιχεία σχετικά με την πορεία της οικονομίας και τον αντίκτυπο των δασμολογικών πολιτικών του προέδρου Τραμπ στον πληθωρισμό και την οικονομική δραστηριότητα.
Σε αυτό το κλίμα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,25% στις 37.751,88 μονάδες αν και βρέθηκε να κερδίζει έδαφος για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ξεπερνώντας και το ψυχολογικό επίπεδο των 38.000 μονάδων. Ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,45%.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας κράτησε σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκια της στο 0,5% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται με μικρά κέρδη 0,03%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,2% και ο CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακές μεταβολές.
Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε σε ποσοστό 0,4%.
Σχετικά Νέα
Άνω του 3% τα κέρδη του αργού στην εβδομάδα
Πάνω από 1% αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς η εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ.
Wall Street: Πτώση με φόντο τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας
Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, καθώς οι.
Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές – Σε νέα ιστορικά υψηλά ο DAX
Μικρά κέρδη κατέγραψαν σήμερα οι ευρωαγορές στον απόηχο της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Μεγάλης.
COSMOTE TELEKOM: Μεγάλος διαγωνισμός «Πάμε Άμπου Ντάμπι»
ΗCOSMOTE TELEKOM, Υπερήφανος Χορηγός της ΚΑΕ Ολυμπιακός και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, δίνει την.