

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, στον απόηχο της δημοσίευσης των στοιχείων για την ανάπτυξη της Ιαπωνίας για το τέταρτο τρίμηνο ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και σε μια σειρά αποφάσεων από τις κεντρικές τράπεζες της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού αυτή την εβδομάδα.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε με οριακές μεταβολές (+0,06%) στις 39.174,25 μονάδες, ενώ ο Topix πρόσθεσε 0,28%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,75% στις 2.610,42 μονάδες ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης κέρδισε 1,61% στις 768,48 μονάδες.
Η οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας κατά το δ’ τρίμηνο ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Δευτέρας. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,8%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του Reuters για 1%. Το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου (1 USD=151,5 JPY).
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,22% και έκλεισε στις 8.537,1 μονάδες.
Ο τίτλος της κινεζικής Tencent σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, καθώς η εφαρμογή Weixin της εταιρείας άρχισε να δοκιμάζει σε beta έκδοση την ενσωμάτωση της Deepseek. Οι μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού κέρδισαν 4,47%.
Play Video
Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,19% στις 22.658,09 μονάδες. Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημειώνει άνοδο 0,21% στις 3.947,40 μονάδες.
Σχετικά Νέα
Στάρμερ: Ο Τραμπ έχει ένα δίκιο σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή δέσμευση για την άμυνα
ΟΒρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ένα δίκιο.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε υψηλά 16 ετών η κεφαλαιοποίηση, ο τζίρος και τα μερίσματα
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει πιάσει τα επίπεδα που είχε να «δει» από.
Καιρός: Συννεφιά και αφρικανική σκόνη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Βροχές, αυξημένες νεφώσεις, αφρικανική σκόνη και ενισχυμένοι άνεμοι θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (23/03/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ