

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Χορδάκι Ρεθύμνου το μεσημέρι με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν για την κατάσβεσή της.
Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 22 οχήματα, υδροφόρες, και υπάρχει συνδρομή εθελοντών, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 3 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και έχουν σταλεί πυροσβέστες από Ρέθυμνο και Ηράκλειο.
. Εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής μιλώντας στο Cretalive ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φωτιά καθώς είναι μεγάλη σε έκταση και υπάρχουν πολλά ενεργά μέτωπα, ενώ όπως ανέφερε ξεκίνησε στα σύνορα των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου.
Μέχρι στιγμής στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ όμως μας τόνισε υπάρχει ο κίνδυνος να αλλάξει η φορά των ανέμων και οι φλόγες να κατευθυνθούν προς Αγιά Γαλήνη και Άγιο Βασίλειο.
“Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, όμως λίγο νωρίτερα κινδύνευσε από τις φλόγες ποιμνιοστάσιο όμως χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής αποφεύχθηκαν τα χειρότερα”. Η Πολιτική Προστασία και οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα”, τόνισε ο κ. Σαρρής.
Η φωτιά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ξεκίνησε από το Αμάρι και ανέβηκε προς τα πάνω στο Δήμο Αγίου Βασιλείου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα καθώς επίσης και σε πλαγιά όπου εκεί δρουν με μεγαλύτερη ευκολία οι πυροσβέστες.
“Θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και όπως προσωπικά αντιλαμβάνομαι το πεδίο της φωτιάς, έχει αρχίσει ο έλεγχός της”, εξήγησε ο δήμαρχος.
Τόνισε επίσης ότι η Κρήτη πρέπει να έχει μόνιμη έδρα ελικοπτέρων, διότι συνεχώς αποδεικνύεται πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή τους για την άμεση οριοθέτηση και κατάσβεση μιας φωτιάς, όταν αυτά κληθούν γρήγορα να συμμετέχουν στην πυρόσβεση.
Σχετικά Νέα
Πάσχα 2025: Πότε κλείνουν τα σχολεία – Ποιες είναι οι επόμενες αργίες
Το Πάσχα φέτος θα εορταστεί στις 20 Απριλίου 2025, και οι μαθητές θα έχουν.
Καιρός: Επιμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες – Πού θα χιονίσει και μέχρι πότε θα διατηρηθεί το κρύο
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο προβλέπονται.
Λάρισα: Έρημο το χωριό Γόννοι μετά το διπλό φονικό – Το in στον τόπο του εγκλήματος
Άδειοι δρόμοι, πλατείες και σοκάκια ·μόνον κάνας-δυο χωριανοί απόμειναν έξω στους Γόννους, να συζητούν.
Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και τα επόμενα 24ωρα – Οι περιοχές που το θερμόμετρο έδειξε κάτω από τους -10 °C
Χωρίς σημάδια βελτίωσης ο καιρός τις επόμενες ημέρες με το κρύο να συνεχίζεται έως.