Με θετικό πρόσημο έκλεισαν σήμερα οι ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve για νέες ενδείξεις όσον αφορά την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων το 2020.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της στο εύρος του 1,75% με 2% σήμερα, μετά τις τρεις μειώσεις που προηγήθηκαν φέτος, κατά 25 μονάδες βάσης την κάθε φορά.

Οι επενδυτές εστιάζουν τα βλέμματά τους επίσης και στις εξελίξεις στο ζήτημα των νέων δασμών από τις ΗΠΑ στα κινεζικά αγαθά που είναι να μπουν σε ισχύ την ερχόμενη Κυριακή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόσθετους δασμούς ύψους 15% σε αξίας περίπου 160 δισ. δολ. σε κινεζικά αγαθά. Χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, ανέφερε πως η Ουάσινγκτον σχεδιάζει την αναβολή στους δασμούς, καθώς οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη προσπαθούν να οριστικοποιήσουν την ”Πρώτη Φάση” της εμπορικής τους συμφωνίας. Όμως ο επικεφαλής οικονομολόγος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε την Τρίτη ότι οι δασμοί “παραμένουν στο τραπέζι”.

Πίσω στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία, η οποία θα καθορίσει το μέλλον του Brexit. Η τελευταία δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι δεν είναι σίγουρο πως το Συντηρητικό Κόμμα του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μπορεί να κερδίσει απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο από τη πρώτη αναμέτρηση.

Στο ταμπλό
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 406,32 μονάδες, ενώ και ο Eurostoxx 50 κέρδισε 0,42% στις 3.687 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,57% στις 13.145 μονάδες, ο γαλλικός CAC κινήθηκε θετικά 0,22% στις 5.860 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 παρέμεινε σταθερός στις 7.214 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,14% στις 23.155 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που κέρδισε 0,77% στις 9.393 μονάδες.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, εκείνη της Tullow Oil, συνέχισε τη θετική της άνοδο, μετά την ”κατρακύλα” της Δευτέρας της τάξεως του 70%, κλείνοντας θετικά 15,4%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της JD Sports διολίσθησε 9,5% μετά την ανακοίνωσή του μεγαλύτερου της μετόχου, Pentland, για μείωση μεριδίου της στον βρετανικό γίγαντα αθλητικών ειδών, διατηρώντας παράλληλα τη θέση της ως μετόχου πλειοψηφίας.

Σχετικά Νέα