Με σημαντική άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών

Σημαντική υπήρξε η άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από τέσσερις ημέρες συνεχούς πτώσης και απώλειες 4,4% από την αρχή του Δεκεμβρίου, κατάφερε να ανακτήσει τα επίπεδα των 880 μονάδων, έχοντας στο πλευρό του τη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,59% στις 883,93 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 864,81 μονάδων (+0,36%) και 884,08 μονάδες (+2,60%). Ο τζίρος ανήλθε στα 87,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 34,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 5,9 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 2,71%, στις 2.228,62 μονάδες, ενώ στο +2,35% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.160,03 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 4,53% στις 865,30 μονάδες.

Η αγορά «χρώσταγε» μια μεγάλη αντίδραση, μετά από τις πιέσεις που δέχτηκε το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, η οποία μάλιστα ήρθε και με μεγάλη άνοδο της συναλλακτικής δραστηριότητας. Η εγχώρια επενδυτική κοινότητα έδειξε σήμερα ότι δύσκολα θα αφήσει τη «μάχη» της καλύτερης ετήσιας επίδοσης στο ΧΑ να την αμφισβητήσουν οι πωλητές, οι οποίοι έδειξαν αδύναμοι σήμερα να αλλάξουν τα δεδομένα.

Πράγματι, ενώ οι εγχώριοι αναλυτές είχαν αρχίσει να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις άμυνες της αγοράς, σήμερα η απάντηση ήρθε από σχεδόν όλους τους κλάδους του ταμπλό. Ενδεικτικό του κλίματος της ευφορίας και της «συστράτευσης» μάλιστα ήταν ότι ουδεμία μετοχή του FTSE 25 έκλεισε σε αρνητικά εδάφη, ενώ έντονη ήταν και η δραστηριοποίηση μέσω πακέτων, η αξία των οποίων έφτασε τα 14,6 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Alpha Bank ηγήθηκαν της ανόδου με κέρδη άνω του 5%, ενώ άνω του 4% ήταν η άνοδος σε Eurobank, Πειραιώς και Jumbo. Ισχυρή ήταν και η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Motor Oil, Titan και Βιοχαλκο, η οποία ξεπέρασε το 3%, όπως και των Εθνικής, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίου και ΓΕΚ Τέρνα, που ξεπέρασε το 2%.

Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΟΤΕ, Cenergy, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι Φουρλής, Coca Cola, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα.

Σχετικά Νέα