Με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο, μετά από τρεις ημέρες ανόδου

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά από τρεις συναπτές ημέρες ανόδου, καθώς οι traders “ζυγίζουν” τις προοπτικές μιας οικονομικής ύφεσης, μία ημέρα αφότου η Federal Reserve προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων, προαναγγέλλοντας ακόμη μία μέχρι το τέλος του έτους.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Μαΐου, έχασε 78 σεντς ή 1%, στα 75,91 δολ. το βαρέλι, ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου, υποχώρησε κατά 94 σεντς ή 1,3%, κλείνοντας στα 69,96 δολ. το βαρέλι.

Οι απώλειες της Πέμπτης, πάντως, δεν άλλαξαν τη θετική σε επίπεδο εβδομάδας κίνηση των τιμών του “μαύρου χρυσού”.

Το πετρέλαιο έχει ανακάμψει ελαφρώς από το χαμηλό 15 μηνών στο οποίο κατρακύλησε την περασμένη εβδομάδα, υπό τον φόβο ότι η τραπεζική αναταραχή θα οδηγούσε σε σημαντικό πλήγμα στην οικονομία διεθνώς.

“Οι τράπεζες είναι ο βασικός κινητήριος παράγοντας για το πετρέλαιο και τελικά για όλα τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, καθώς η μειούμενη εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα επαναφέρει φόβους ότι μια νέα κρίση μπορεί να υποβόσκει, καθώς είδαμε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες τραπεζών από το 2008”, σημείωσε ο Tyler Richey της Sevens Report Research.

“Υπάρχει προοπτική για ένα συνεχιζόμενο ράλι ανακούφισης έως τα 75 δολάρια για το WTI βραχυπρόθεσμα, ωστόσο οι bearish κίνδυνοι για την ενέργεια παραμένουν σε μακροπρόσθεσμη βάση”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα