Με μικρές απώλειες άνοιξαν οι ευρωαγορές

Μικρές απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού την επόμενη εβδομάδα.

Η αμερικανική Federal Reserve και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζουν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, να υιοθετήσουν διαφορετική στάση μετά την κοινή τους πορεία τους τελευταίους μήνες στις αυξήσεις των επιτοκίων. Ειδικότερα, η αμερικανική Fed αναμένεται να κρατήσει στάση αναμονής, διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια της, ενώ η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει σε άλλη μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στα επιτόκια της.

Κρίσιμο ρόλο πάντως στην απόφαση της Fed θα παίξουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την επόμενη Τρίτη στις ΗΠΑ, λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street, για τον πληθωρισμό.

Στο ταμπλό τώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται με μικρές απώλειες 0,07% στις 460,38 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,2% στις 15.953,78 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,1% στις 7.213,36 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει επίσης 0,1% στις 7.594,08 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ σημειώνει πτώση 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX κινείται με οριακές απώλειες 0,03%.