Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις γερμανικές μετοχές να σκαρφαλώνουν σε νέο ιστορικό υψηλό στον απόηχο των δηλώσεων ενός στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι δεν είναι πιθανές και νέες αυξήσεις των επιτοκίων.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,4% και έκλεισε στις 467,62 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,8% σε νέο ρεκόρ στις 16.533,11 μονάδες σήμερα. Ο γερμανικός δείκτης κερδίζει 18,7% από την αρχή του έτους, έναντι 10% του Stoxx 600.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία και συνολικά στη ζώνη του ευρώ συνέχισε να συρρικνώνεται το Νοέμβριο, αν και με βραδύτερο ρυθμό από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν οι έρευνες των δεικτών PMI που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ώθηση στους δείκτες έδωσε σήμερα και η δήλωση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Isabel Schnabel ότι είναι “μάλλον απίθανο” να γίνουν νέες αυξήσεις των επιτοκίων, μετά την πρόσφατη επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,7% και έκλεισε στις 7.386,99 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,3% στις 7.489,84 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισαν 0,6%.

Οι τηλεπικοινωνίες ξεχώρισαν σήμερα, με την Ericsson να σημειώνει άλμα 6,1% μετά τη σύναψη συμφωνίας με την AT&T για την κατασκευή ενός μεγάλου τηλεπικοινωνιακού δικτύου με χρήση της τεχνολογίας ORAN. Στον αντίποδα, η Nokia κατρακύλησε 5,9%.

Από τον τραπεζικό κλάδο η βρετανική Barclays σημείωσε βουτιά 2,5% αφού ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της, η Qatar Holding, κινήθηκε προς πώληση μετοχών της, αξίας 510 εκατ. βρετανικών λιρών (644 εκατ. δολ.).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα