Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Την καλύτερη συνεδρίαση τους τις τελευταίες έξι εβδομάδες κατέγραψαν οι ευρωαγορές την Τρίτη, με οδηγό τον κλάδο λιανικής και την τεχνολογία καθώς οι επενδυτές βρήκαν περαιτέρω στήριξη στις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων μετά την υποχώρηση των γεωπολιτικών ανησυχιών.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1,1% στις 507,79 μονάδες με την τεχνολογία να ξεχωρίζει, οδηγώντας τον δείκτη STOXX Europe 600 Technology σε άλμα 2,5% στον απόηχο της ανακοίνωσης της SAP ότι τα έσοδα στο cloud αυξήθηκαν 24% το α’ τρίμηνο στα 3,93 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας σκαρφάλωσαν 5,3%.

Ισχυρές επιδόσεις εμφάνισε και το λιανικό εμπόριο, με τον δείκτη STOXX Europe 600 Retail να κερδίζει 2,2% και την Hennes & Mauritz να σκαρφαλώνει 4,2% μετά την απόφαση της Morgan Stanley να αναθεωρήσει ανοδικά την τιμή-στόχο στη μετοχή.

Ο τίτλος της JD Sports Fashion ενισχύθηκε 3,8% μετά την πρόταση της βρετανικής εταιρείας αθλητικών ειδών για την εξαγορά της αμερικανικής Hibbett έναντι 1,08 δισ. δολ. περίπου.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,55% στις 18.137,65 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,8% στις 8.105,78 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε μικρά κέρδη 0,3% και έκλεισε σε νέο ρεκόρ στις 8044,81 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άλμα 1,9%, ενώ ο ισπανικός IBEX κέρδισε 1,7%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αναπτύχθηκε τον Απρίλιο με τον ταχύτερο ρυθμό σχεδόν ενός έτους καθώς οι ισχυρές επιδόσεις του κλάδου των υπηρεσιών υπερίσχυσαν της περαιτέρω συρρίκνωσης στη μεταποίηση.

Ειδικότερα, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης Υπεύθυνων Παραγγελιών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (Purchasing Managers’ Index – PMI) της HCOB που συμπληρώνει η S&P Global, ενισχύθηκε στο 51,4 αυτόν τον μήνα από το 50,3 του Μαρτίου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 50,7.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα