Με αρνητικό πρόσημο κινείται το χρηματιστήριο Αθηνών

Το χρηματιστήριο Αθηνών με το βλέμμα στο αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, επαναπροσεγγίζει τα επίπεδα των 600 μονάδων, τα οποία έχουν αντέξει αυτήν την εβδομάδα, παρά τις δοκιμασίες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,92% στις 602,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,97% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.437,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,25% στις 266,35 μονάδες.

Η αγορά δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα που έχουν πυροδοτήσει οι ανησυχίες για την όξυνση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας μετά την παρέμβαση της τελευταίας για τον αυστηρότερο έλεγχο του Χονγκ Κονγκ. Η πτώση που καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται πέριξ του 2%.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να διαπραγματεύονται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και αν ο ΔΤΡ απολέσει την στήριξη των 265 μονάδων, θα αυξηθούν οι πιθανότητες για συνέχιση της πτωτικής κίνησης. Η σχέση ανοδικών – καθοδικών τίτλων και οι χαμηλοί όγκοι δεν βελτιώνουν την αισιοδοξία, αναφέρει ο κ. Παπαϊωάννου.

Τεχνικά, η οριζόντια ζώνη ασφαλείας των 585-615 μονάδων του Γενικού Δείκτη , όσο δεν διασπάται πειστικά μας κρατά σε αναμονή. Τα ενδιάμεσα σημεία στήριξης οριοθετούνται στις 605 και 590 μονάδες. Αντίστοιχα οι κοντινές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 614 και 630 μονάδες. Όμως μόνο κίνηση άνω των 645 μονάδων μπορεί να αλλάξει μεσοπρόθεσμα την αρνητική τεχνική εικόνα.

Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 2,25%, με τις Motor Oil, Coca Cola, Φουρλής, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Μυτιληναίος, Εθνική και ΟΠΑΠ να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Titan, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και Alpha Bank, Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Eurobank, Aegean και Jumbo, με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τον ΟΛΠ να μην έχουν μεταβολή.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα