Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο Αθηνών

Με σημαντικά κέρδη κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το ιδιαίτερα θετικό κλίμα των ευρωαγορών, το οποίο τροφοδοτούν τα σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορvνοϊού.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 4,59% στις 565,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 4,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.375,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 9,42% στις 334,05 μονάδες.

Αν και το trading αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ρίξει ρυθμούς, καθώς έχουμε εισέλθει στη Μεγάλη Εβδομάδα του Καθολικού Πάσχα, η αγορά δεν μπορεί να μην παρακολουθεί τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού. Και από την έναρξη του Απριλίου οι προσδοκίες ότι η πανδημία θα ξεπεράσει το σημείο αιχμής και τα νούμερα των κρουσμάτων θα αρχίσουν να παρουσιάζουν αισθητή κάμψη στην πορεία του μήνα, έχουν αυξηθεί.

Προς το παρόν κάθε αντίδραση που έχει παρατηρηθεί στην εγχώρια αγορά προέρχεται από… βραχυπρόθεσμη φθήνια ή από την αντανακλαστική κίνηση των ξένων χρηματιστηρίων. Επομένως, το ζητούμενο για την αλλαγή της τάσης παραμένει ο διεθνής παράγοντας και η ουσιαστική αλλαγή στα νούμερα εμφάνισης των κρουσμάτων αφού οι θεραπείες ή το εμβόλιο που θα έδινε μια δραστική απάντηση στο φαινόμενο φαίνεται να χρειάζεται ακόμα μερικούς μήνες.

Τεχνικά, οι 515 μονάδες παραμένουν στην θέση τους ως βραχυπρόθεσμο πεδίο στήριξης και αυτό είναι ένα “θετικό νέο” για τους αγοραστές καθώς ο Γενικός Δείκτης επιχείρησε για μια ακόμα φορά να υπερβεί τις 580 μονάδες χωρίς επιτυχία. Στην επιστροφή από την ζώνη αντίστασης ο Γενικός Δείκτης δεν “πλήρωσε” νέα χαμηλά, αντιθέτως περιορίστηκε σε μια μάλλον μετριοπαθή διόρθωση με περιορισμένους τζίρους, καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει άλμα 12,60%, με την ΕΧΑΕ και την Alpha Bank να είναι στο +9,58% και στο +9,18% αντίστοιχα. Κέρδη 8,44% σημειώνει ο Ελλάκτωρ, η Eurobank ενισχύεται κατά 8,1%, ενώ άνω του 7% είναι η άνοδος σε Πειραιώς, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Aegean.

Κέρδη 6,01% σημειώνει ο Μυτιληναίος, η ΓΕΚ Τέρνα και ο Φουρλής ενισχύονται κατά 5,60% και 5,42% αντίστοιχα, ενώ άνω του 4% είναι η άνοδος σε Λάμδα, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια. Άνω του +3% κινούνται οι ΟΠΑΠ, Motor Oil, Titan και Τέρνα Ενεργειακή, με την Coca Cola και τον ΟΤΕ να κερδίζουν 2,91% και 2,27% αντίστοιχα. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ.

 

 

πηγή  capital.gr

Σχετικά Νέα